PIJN EN BEWEGINGSBEPERKINGEN

 

Pijn en bewegingsbeperkingen worden vaak veroorzaakt door
overbelasting, kleine of grotere ongevallen, zwangerschappen, te lang zitten, te grote werkdruk, eenzijdige bewegingen en soms aangeboren beperkingen.

Bijna alle patiënten met chronische pijn hebben een lange behandelhistorie achter de rug en zijn al bij diverse zorgverleners als huisartsen, manueel- en fysiotherapeuten, osteopaten, chiropractors, neurologen, psychologen, pijnartsen, reumatologen etc. onder behandeling geweest. Vaak zonder een blijvend resultaat.

Klachten kunnen dan niet meer verder worden behandeld of er wordt na verloop van tijd een operatie aan schouders, polsen, heupen of knieën geadviseerd.

 

Oorzaak

Dat in veel gevallen een blijvend resultaat uitblijft is
meestal het gevolg van een te eenzijdige aanpak.
Bijvoorbeeld wanneer spieren uitvallen of beschadigen bij een blessure, worden ze door de hersenen met rust gelaten. Duurt dit te lang, dan verliezen de hersenen het contact met deze spieren. Andere spieren moeten dan het werk overnemen, met na verloop van tijd overbelasting tot gevolg.
Dit geldt ook bij scheefstand van wervels. Op enig moment denken de hersenen dat het zo hoort, met een blijvende scheefstand in heupen, knieën en enkels als resultaat. Op den duur leidt dit weer tot slijtage en pijnklachten.


Methode en Aanpak

Onze behandelmethode is gericht op een integrale aanpak. Wervels en gewrichten worden gecorrigeerd, het contact tussen de hersenen en de spieren wordt hersteld en het bewegingssysteem wordt weer in balans gebracht.
Dit wordt versterkt met specifieke oefenprogramma’s.
De oefeningen in deze programma’s zijn zo ontworpen dat u deze bewegingen tijdens al uw dagelijkse bezigheden kunt gebruiken, zodat het juiste bewegingspatroon een gewoonte wordt en u zo snel mogelijk resultaat kunt boeken.

Tijdens dit traject wordt u regelmatig gecontroleerd op onder meer:

  • de uitvoering van de programma's
  • de balans in het bewegingssysteem
  • het herstel van pijnklachten en bewegingsbeperkingen
  • de ontwikkeling van uw bewegingssysteem

     

 Een behandelmethode, gebaseerd op de principes van:

  • Chiropractie - om wervels en gewrichten optimaal te positioneren en te mobiliseren
  • FNOR - om de aansturing van spieren en spiergroepen opnieuw op te starten
  • DNS – bewegingstherapie om deze spiergroepen weer goed te leren gebruiken in het dagelijks leven
  • Neuroplasticiteit – de combinatie van chiropractie, FNOR en DNS zorgt voor optimalisatie van de coördinatie tussen het bewegingsapparaat en de hersenen

De hieruit voortgevloeide behandelmethode is gebaseerd op de resultaten van jarenlang, uitgebreid klinisch onderzoek, waarin een groot aantal patiënten met een grote diversiteit aan klachten is behandeld en begeleid.

De ontwikkelingen en resultaten waren dermate positief en structureel effectief, dat deze behandelmethode generiek kon worden ingevoerd en daarmee inmiddels voor iedereen beschikbaar is.

 

Centrum JOB