Hernia

Tussen de wervels zitten tussenwervelschijven die als schokbreker dienen en de wervelkolom mede haar beweeglijkheid geeft. 
Wanneer er scheurtjes in de tussenwervelschijf ontstaan kan het zachte weefsel vanuit de schijf geleidelijk naar buiten komen en een bult vormen.

Wanneer deze bult een zenuw raakt kan deze gaan irriteren, ontsteken en pijn veroorzaken. Wannneer de uitpuiling heel groot is kan er een zenuw afgeknelt worden waardoor de signalen die door de zenuw lopen niet meer doorkomen en er als gevolg hiervan uitvalsverschijnselen ontstaan.
In de onderrug geeft dit dan in krachtsverlies en gevoelsverlies in het been.
Bij een nekhernia vindt de uitval in een arm plaats. 

 

Vanuit de chiropractie en de FNOR kan een zeer groot deel van de aandoeningen aan de tussenwervelschijven met succes worden behandeld.
Behandeling heeft met name een positief effect heeft op uitstralingspijn.

Ook is de behandeling absoluut veilig. 
De beweeglijkheid van de wervels en de verdeling van de druk op de tussenwervelschijven worden verbeterd. Daardoor worden de irritatie op de zenuw en de pijn verminderd. 

Vaak vrezen patiƫnten voor een operatie. Dit moet echter worden gezien als laatste mogelijkheid, vanwege het hoge percentage onvoldoende succesvolle operaties. Onze praktijk kan u in de meeste gevallen echter behoeden voor een dergelijke operatie.